naleśniki z mięsem mielonym

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

Pysznie smakuje i niewiele kosztuje. Zrobisz i troszkę zamrozisz. Goście w próg a ty naleśniki do piekarnika buch.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    Naleśniki: mleko ok 0,5 l, jajko, mąka, szczypta soli

    Nadzienie: zmielony karczek ok 0,5 kg lub inne mięso mielone, 2-3 cebule, 2 ząbki czosnku, 10 pieczarek, 1 przecier pomidorowy, zioła prowansalskie, bazylia, pietruszka zielona.

    Ser mozarella

    świeża bazylia i pietruszka do przybrania
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki z mięsem mielonym 1.
    Przygotowanie:

    Usmażone, cienkie naleśniki odłożyć do wystudzenia.
    Na oleju usmażyć cebulę, czosnek, dodać zmielone mięso smażyć aż mięso zmieni kolor. Dodać pokrojone w drobną kostkę pieczarki i dalej smażyć. Na koniec dodać przecier pomidorowy, mocno doprawić (może się wydawać, że za mocno ale po zawinięci w naleśniki smak będzie ok) posmażyć ok 10 min.
    Na naleśniki wykładać po ok. 1 łyżce mięsa i zawijać jak krokiety.
    W naczyniu żaroodpornym układać 1 warstwę "krokietów" i na każdy położyć mozarellę pokrojoną w plasterki. Między naleśniki wlać troszkę sosu pomidorowego - jak będzie parował naleśniki przejdą aromatem pomidorowym.Piec pod przykryciem 20 min. a kolejne 5 min bez przykrycia. Podawać z surówką i sosem pomidorowym.
    Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować