Pulchna babka piaskowa budyniowa

4 (2 ocen)

  • 25 min
  • Dla 7 osób

prosta , szybka i smaczna-polecam

  • 25 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • 4 duże jajka
    1/2 szklanki cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    200g masła
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1 opakowanie budyniu o smaku waniliowym
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    oraz cukier puder do oprószenia ciasta po upieczeniu
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Babki Babka piaskowa

Pulchna babka piaskowa budyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy na puch razem z cukrem i cukrem waniliowym.
    Dodajemy mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia i z proszkiem budyniowym . Składniki dalej ubijamy chwilę.
    Na sam koniec wlewamy wrzącą margarynę i chwile wszystko ubijamy.
    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto.
    Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 170 st C około 40 min. do suchego patyczka.
    Po upieczeniu i przestudzeniu oprószamy cukrem pudrem,
    smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń waniliowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować