PTASIE MLECZKO Z GALARETKA BRZOSKWINIOWĄ :)

4.5 (172 ocen)

  • 25 min

tO PTASIE MLECZKO UPIEKŁAM na dużą RODZINNA IMPREZĘ, I ZAJADAŁY SIE NIM NIE TYLKO DZIECI , ALE I DOROŚLI TEZ.LEKKIE I SMACZNE.

  • 25 min

Składniki:


  • biszkopt:
    3 jaja
    3 łyżki mąki pszennej tortowej
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki cukru

    masa śmietanowa:

    300 gramów śmietany kremówki 30%
    2 kopiaste łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku
    3 kopiaste łyżki cukru pudru (spróbujcie czy ta ilość jest dla Was wystarczająca)
    na wierzch:
    3 GALARETKI
    brzoskwiniowe - JEDNA W SRODEK I 2 NA WIERZCH.
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ptasie mleczko z galaretka brzoskwiniową :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, miksować chwilkę, potem delikatnie połączyć na wolnych obrotach miksera z innymi składnikami, ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną tortownicy o średnicy 22 cm, piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.

    2 ROZPROWADZIC GALARETKE DO CAŁKOWITEGO STĘŻENIA.


    3 .Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Żelatynę dobrze wymieszać z wrzącą wodą, zahartować dwiema łyżkami masy śmietanowej, przelać do całości, zmiksować do dokładnego połączenia składników, i wymieszać łyżką. Stężała galaretkę kroimy na małe kawałki i dodajemy do ptasiego I wylewamy na biszkopt , wyrównujemy powierzchnE i wKŁADAMY do lodówki do całkowitego stężenia.


    2 pozostałe Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić we wrzącej wodzie, dokładnie wymieszać i odstawić do częściowego stężenia.

    Na stężałą masę śmietanową wyłozyć tężejącą galaretką, schłodzić w lodówce.

    SMACZNEGO.

Porady

czas podany bez czasu potrzebnego na stęzenie galaretki i ptasiego mleczka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować