300 gramów śmietany kremówki 30%
2 kopiaste łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku
3 kopiaste łyżki cukru pudru (spróbujcie czy ta ilość jest dla Was wystarczająca)
na wierzch:
3 GALARETKI
brzoskwiniowe - JEDNA W SRODEK I 2 NA WIERZCH.
Ptasie mleczko z galaretka brzoskwiniową :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, miksować chwilkę, potem delikatnie połączyć na wolnych obrotach miksera z innymi składnikami, ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną tortownicy o średnicy 22 cm, piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
2 ROZPROWADZIC GALARETKE DO CAŁKOWITEGO STĘŻENIA.
3 .Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Żelatynę dobrze wymieszać z wrzącą wodą, zahartować dwiema łyżkami masy śmietanowej, przelać do całości, zmiksować do dokładnego połączenia składników, i wymieszać łyżką. Stężała galaretkę kroimy na małe kawałki i dodajemy do ptasiego I wylewamy na biszkopt , wyrównujemy powierzchnE i wKŁADAMY do lodówki do całkowitego stężenia.
2 pozostałe Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić we wrzącej wodzie, dokładnie wymieszać i odstawić do częściowego stężenia.
Na stężałą masę śmietanową wyłozyć tężejącą galaretką, schłodzić w lodówce.
SMACZNEGO.
Porady
czas podany bez czasu potrzebnego na stęzenie galaretki i ptasiego mleczka.
Komentarze