Pszczółki - koreczki z oliwek z serem

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Idealne na przyjęcie dla dzieci

  • 15 min

Składniki:

  • - garść czarnych oliwek drylowanych
    - kostkę żółtego sera najlepiej bez dziur
    - pęczek rzodkiewki
    - wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Pszczółki - koreczki z oliwek z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0irwf07 1. Z sera wycinamy krążki o średnicy oliwek, następnie kroimy na cienkie plasterki. Rzodkiewki (duże) obieramy ze skórki i tniemy na cieniutkie plasterki następnie każdy plasterek kroimy na 4 części. Oliwki kroimy na plasterki i przekładamy na przemian z żółtym serem wbijamy wykałaczkę. Z jednej strony w odstępie około 1/2cm wbijamy czubek noża a w powstałą dziurkę wkładamy 1 kawałeczek rzodkiewki w ten sposób tworzymy pszczółkom skrzydełka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować