PRZEKŁADANY BAKŁAŻAN

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dziś podam Wam przepis na super pastę, którą możecie wykorzystać do różnych przekąsek. Ja użyłam jej do bakłażana.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 bakłażan
    1 serek puszysty Almette
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    pomidor
    papryka w proszku chilli
    zielona pietruszka do dekoracji

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przekładany bakłażan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana myję i kroję go na długość na plastry. Następnie solę i dodaję pieprzu i każdy plaster podsmażam na patelni grillowej.W międzyczasie do serka Almette wyciskam ząbek czosnku dodaję sól, pieprz oraz papryczkę chilli. Wszystko mieszam i pasta gotowa. Pomidora kroję w plastry.Gdy bakłażan jest już podsmażony układam kolejno plastry i smaruję je pastą, a na pastę układam pomidora. I tak po kolei każdą warstwę. Następnie na koniec posypuję posiekaną drobno pietruszką i kroję na porcję.
    Szybkie i ciekawe. Życzę smacznego!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować