Plastry smażonej kaczki na paście z awokado i rzodkiewek

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Szybki pomysł na lunch z wykorzystaniem aromatycznych kawałków mięsa, które zostają z obiadu

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 9 plastrów piersi z kaczki

    pasta :
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżeczka oleju rzepakowego tloczonego na zimno
    sól, pieprz
    1/2 awokado
    1/4 czerwonej papryki
    1 /2 szalotki
    kawałek chili około 2 cm
    4 rzodkiewki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Pasty

Plastry smażonej kaczki na paście z awokado i rzodkiewek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta z awokado i rzodkiewek 1. Awokado obieramy, pozbawiamy nasiona. Na głębokim talerzu rozgniatamy je widelcem, posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy cytryną i olejem.
    Dodajemy posiekane i pokrojone warzywa . Całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
  • plastry z kaczki na paście z awokado i rzodkiewek 2. na paście układamy pokrojone plastry kaczki, posypujemy kawałkami rzodkiewek

Porady

Ja użyłam smażonej piersi https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/smazona-piers-z-kaczki-z-kluskami-z-selera , ale można zastąpić np. pieczonymi kawałkami mięsa z kaczki lub innym mięsem z obiadu Warzywa kroiłam na różne kawałki : plasterki, kostkę -by uzyskać przyjemną strukturę z chrupiącymi warzywami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować