Placuszki jajeczne

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 1 osoby

czyli jajecznica w innej wersji

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 3 jajka
    kawałek czerwonej papryki
    5 dag tartego żółtego sera
    3 plastry szynki konserwowej
    1 kromka chleba
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    2 łyżki śmietanki 18 %
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Placki Jajecznica Jajko Śniadanie

Placuszki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oraz szynkę konserwową pokroić w drobną kostkę. Chleb (może być czerstwy) również pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski. Dodać starty żółty ser, śmietankę oraz jajka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze razem wymieszać.
    Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać porcje masy jajecznej na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu posypane szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować