Placuszki jajeczne

2.13 (8 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekkie i pyszne można je podać na śniadanie lub kolację zamiast pieczywa.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    3 łyżki jogurtu naturalnego(gęstego)
    sól
Wystaw ocenę:

2.13 (8 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placuszki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę z szczyptą soli.
    Żółtka wymieszać z jogurtem przy pomocy miksera,dodać ubite
    białka i delikatnie wymieszać szpatułką.
  • 2. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem.
    Wyłożyć masę jajeczną formując 4 płaskie placuszki.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i piec 20 -25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować