Placuszki cynamonowe

4.5 (183 ocen)

  • 30 min

Mój sposób na słodką przekąskę.

  • 30 min

Składniki:

  • szklanka maślanki naturalnej
    8 łyżek mąki pszennej
    łyżeczka cynamonu
    1 jajko
    łyżeczka proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    garść rodzynek
    dżem o dowolnym smaku
    słodka śmietanka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placuszki cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy maślankę, mąkę, cynamon, jajko, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy aż do uzyskania gładkiego, dosyć gęstego ciasta. Rodzynki namaczamy, aż lekko napęcznieją, następnie odsączamy i dodajemy do masy. Rozgrzewamy olej i smażymy małe placuszki, aż będą rumiane.
    Gorące przekładamy dżemem, a wierzch dekorujemy kleksem śmietanki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować