Pizzerinki prosto z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki ciasta mieszamy w misce i wyrabiamy z ciepłą,przegotowaną wodą.Ciasto szybko zagniatamy (ciasto powinno odklejać się od rąk i miski) i zostawiamy w cieple na pół godziny,do wyrośnięcia.W między czasie pieczarki myjemy,kroimy i smażymy na oliwie.Cebulę kroimy , podsmażamy dodajemy pokrojone pomidory,łączymy z pieczarkami.Dusimy razem przez kilka minut.Składniki sosu wrzucamy do miski,miksujemy blenderem.Gdy ciasto wyrośnie dzielimy na cztery części.Następnie z każdej wałkujemy nie duży placek (ok.21cm).Placki smażymy na oliwie na złoto brązowy kolor.Smarujemy sosem dodajemy farsz,sypiemy serem ,przykrywamy pokrywką na parę minut ,aż ser sie stopi.Posypujemy oregano.SMACZNEGO.
Komentarze