Pizzerinki prosto z patelni

4.5 (151 ocen)

  • 60 min

Bardzo pyszne pizze.Polecam.

  • 60 min

Składniki:


  • Ciasto:
    ```````````
    1/2 kg mąki pszennej
    5dag drożdży
    łyżeczka soli
    łyżeczka cukru
    Farsz:
    `````````
    30dag pieczarek
    3 pomidory
    20dag żółtego sera
    (farsz jest dowolny można również dodać ananasa będzie na słodko)
    1 łyżka oliwy
    oregano
    Sos:
    ```````
    10dag papryki konserwowej
    1 pomidor
    2 łyżki ketchupu
    1 łyżka gęstej śmietany
    1 łyżka majonezu
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pizzerinki prosto z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta mieszamy w misce i wyrabiamy z ciepłą,przegotowaną wodą.Ciasto szybko zagniatamy (ciasto powinno odklejać się od rąk i miski) i zostawiamy w cieple na pół godziny,do wyrośnięcia.W między czasie pieczarki myjemy,kroimy i smażymy na oliwie.Cebulę kroimy , podsmażamy dodajemy pokrojone pomidory,łączymy z pieczarkami.Dusimy razem przez kilka minut.Składniki sosu wrzucamy do miski,miksujemy blenderem.Gdy ciasto wyrośnie dzielimy na cztery części.Następnie z każdej wałkujemy nie duży placek (ok.21cm).Placki smażymy na oliwie na złoto brązowy kolor.Smarujemy sosem dodajemy farsz,sypiemy serem ,przykrywamy pokrywką na parę minut ,aż ser sie stopi.Posypujemy oregano.SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować