Pierś drobiowa w marynacie pomidorowo-ziołowej

4.5 (172 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Łączy w sobie smak typowo włoski oraz lekką nutę kuchni indyjskiej, prosta w przygotowaniu, łatwo trafi w niemal każde gusta.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Pierś z kurczaka, koncentrat pomidorowy, oliwa z oliwek/olej, oregano, bazylia, tymianek, curry, pieprz, sól, cytryna/ocet winny, słodka lub ostra papryka w proszku, woda.
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś drobiowa w marynacie pomidorowo-ziołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce dokładnie mieszamy ze sobą do otrzymania jednolitej struktury czubatą łyżeczkę koncentratu pomidorowego, łyżeczkę oleju lub oliwy z oliwek, łyżeczkę wody, po ćwierć łyżeczki wszystkich ziół i curry, szczyptę pieprzu i soli, łyżeczkę soku z cytryny lub octu i wody. Pierś kroimy w kostkę, wkładamy do marynaty, dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę. Po godzinie smażymy na oleju lub dusimy pod przykryciem. Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Pomidor Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować