Piegus z galaretką

4.99 (164 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo smaczne ciasto - większość moich domowych przepisów pochodzi z Przyślij przepis

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 łyżki maku
    4 jajka
    po 1/2 szklanki mąki i cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 galaretka wiśniowa
    3 galaretki truskawkowe
    2 opakowania delicji
    500 g.kremówki
Wystaw ocenę:

4.99 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Piegus z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki smakowo rozpuścić w dwóch naczyniach w mniejszej ilości wody jak na opakowaniu i zostawić do ostygnięcia.
    Białka ubić z cukrem.Miksując stopniowo dodawać żółtka,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mak.Biszkopt piec 25 minut w 180 stopniach.
    Schłodzoną kremówkę ubić,po czym dodać galaretkę wiśniową.Pianę wylać na ostudzony biszkopt i wstawić do lodówki by masa stężała.Następnie na wierzchu ułożyć delicje i zalać tężejącą galaretką truskawkową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować