Piegus na białkach

  • wyświetlono: 1412 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Ciasto piekę gdy zostanie mi duża ilość białek z poprzedniego pieczenia.

bogusia82

Składniki

8 białek

1 szklanka mąki pszennej

1 szklanka cukru

1 szklanka suchego maku

1 łyżeczka proszku do pieczenia

kilka kropel aromatu migdałowego

Sposób przygotowania przepisu:

Piegus na białkach

  • 1. Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, aromat migdałowy i mak. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40-45 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babcimama_mnie_nauczylaCiastoDesermakbiałkaSzybkie ciastodo kawyciasto z makiemciasto z białekpiegusPiegus na białkach

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto na białkach ze śliwkami

Dodane przez: anemon

Ciasto na białkach ze śliwkami

Proste ciasto ucierane na samych...

Piegusek, czyli biszkopt z makiem na oleju

Dodane przez: Di bloguje

Piegusek, czyli biszkopt z makiem na oleju

Pewnie sporo osób zna ciasto Piegusek,...

Ciasto kokosowo-porzeczkowe na białkach

Dodane przez: joanna30

Ciasto kokosowo-porzeczkowe na białkach

Gdy nie wiadomo co zrobić z nadmiarem...

Pistacjowa babka na białkach

Dodane przez: joanna30

Pistacjowa babka na białkach

Pyszna, puszysta i delikatna babka...

Ucierane ciasto na białkach z jabłkami

Dodane przez: anemon

Ucierane ciasto na białkach z jabłkami

Zupełnie inne od wszystkim znanych...

Miodowa babka na białkach

Dodane przez: Honorata Kielczyk

Miodowa babka na białkach

Głównym powodem wyjątkowości jest...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE