Pieczone skrzydełka z czosnkiem i serem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Skrzydełka to fajna propozycja nie tylko na obiad, ale na niezobowiązujące spotkanie z przyjaciółmi czy seans filmowy, ja polecam tym razem te w wersji pieczonej :D

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    ¼ startego sera parmezan (można użyć bursztynu lub pecorino)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Ser

Pieczone skrzydełka z czosnkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka oczyszczamy, usuwamy lotki, kroimy je na pół, płuczemy i osuszamy. Skrzydełka oprószamy solą i pieprzem. Układamy je na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.

    Po tym czasie skrzydełka wyjmujemy, przekręcamy każde na drugą stronę i wstawiamy ponownie do piekarnika na 10-15 minut lub do momentu zarumienienia drugiej strony.

    W misce łączymy ze sobą oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypiorek i starty ser- mieszamy, doprawiamy całość do smaku solą i pieprzem.

    Upieczone skrzydełka przekładamy do miski z serem i czosnkiem i dokładnie pokrywamy mieszaniną skrzydełka – przekładamy je na talerz i serwujemy, smacznego :D
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Drób Sery Skrzydełka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować