Pieczone cebule z kaszą gryczaną, gruszką i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pomysł na przekąskę w której kombinacja składników nie tylko do siebie pasuje ale też wspaniale się uzupełnia.

  • Łatwy

Składniki:


  • - cebula duża: 2 sztuki
    - kasza gryczana prażona ugotowana: 6 łyżek
    - gruszka: 0.5 sztuki
    - czosnek: 1 ząbek
    - mięso mielone wołowe: 40 gramów
    - ser pleśniowy Rokpol: 20 gramów
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Pieczone cebule z kaszą gryczaną, gruszką i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cebule faszerowane kaszą gryczaną 1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Cebulę obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy środek, zostawiając 2 warstwy skórki. Następnie wrzucamy ją do gotującej osolonej wody na 4 minuty. Wyciągamy, osuszamy. Mięso mielone podsmażymy kilka minut razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zdejmujemy z gazu, dodajemy ugotowaną kaszę gryczaną i 10g sera pleśniowego. Tak przygotowanym farszem napełniamy miseczki cebulowe, zapiekamy je około 15 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu posypujemy jeszcze pozostałym serem i na wierz układamy kawałki gruszek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować