Pieczona owsianka kokosowo - jagodowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Podczas przeglądania książek kucharskich w księgarni ten przepis utkwił mi w pamięci i musiałam go wypróbować.Jest mega smaczna i nawet mięsożercom zasmakuje na śniadanie!Jest zdrowa i sycąca!

  • 60 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki płatków owsianych lub orkiszowych
    1/4 szklanki wiórek kokosowych
    1/2 szklanka jagód świeżych bądź mrożonych ( ewentualnie ulubiona konfitura np. porzeczkowa)
    1 banan
    1 jajko
    laska wanilii
    1 szklanka mleka
    1 łyżka cukru trzcinowego
    1 łyżeczka masła

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pieczona owsianka kokosowo - jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
    2. Płatki mieszamy z wiórkami kokosowymi i cukrem, a następnie dodajemy zblendowanego banana.
    4. Foremki smarujemy masłem, połowę wymieszanych płatków owsianych kładziemy na spód, następnie układamy warstwę jagód i przykrywamy drugą połową.
    5. Laskę wanilii kroimy wzdłuż i końcówką noża wydrążamy ziarna.
    6. Jajko miksujemy z wydrążonymi ziarnami wanilią i mlekiem.
    6. Zalewamy płatki.
    7. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 40 min.

Porady

Można podawać z jogurtem naturalnym, na ciepło lub zimno, Mleka można użyć zwykłego bądź roślinnego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Mleko Płatki Wanilia Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować