Pieczarki nadziewane inaczej

5 (181 ocen)

  • 20 min

Pieczarki idealnie nadają sie na przystawke

  • 20 min

Składniki:

  • 700g.pieczarek dużych
    200g szynki wędzonej
    4małe cebulki
    3łyżki śmietany
    5łyżek masła prawdziwego
    doprawić:wegetą i pieprzem
    100gsera żółtego
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki Ser

Pieczarki nadziewane inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać ze skórki . Do osolonego wrzątku wsypać kapelusze z pieczarek.Gotować 5min. Na grubej tarce zetrzeć nóżki. Szynke pokroić w drobną kosteczke i cebule tak samo w drobną kosteczke . Na masełku podsmażamy cebulke pare minut później dodajemy nóżki starte a na końcu szynke, doprawiamy do smaku wegetą i pieprzem i dusimy to wszystko pod przykryciem nie całe 10minut. Podbijamy śmietaną.Na blaszce układamy kapelusze pieczarek , nakładamy do nich farsz posypujemy je startym żółtym serem i zapiekamy 10minut do rozpuszczenia sera.

Porady

Zamiast szynki możemu użyć drobniutko pokrojonego mięska podsmażonego .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sery Śmietana Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować