Poduszki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy,osuszamy,po czym rozcinamy wzdłuż na połowę,cienko rozbijamy,nacieramy przyprawą kebab-gyros i odstawiamy na około 15 minut.
2.Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę,dodajemy startą na grubych oczkach tarki marchewkę i posiekaną kapustę pekińską,mieszamy i przesmażamy około 5 minut,doprawiamy delikatnie do smaku,studzimy i dodajemy starty ser wędzony,mieszamy.
3.Na całą długość płatu mięsa nakładamy 2 łyżki nadzienia,składamy na połowę,formując kształt poduszki.
Tak przygotowane mięso panierujemy najpierw w mące,potem w rozkłóconych jajkach,a na końcu w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Komentarze