Poduszki drobiowe

4.5 (170 ocen)

  • 40 min

Moja rodzina bardzo lubi smacznie przygotowane mięsko z drobiu.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 filety z kurczaka(pojedyncze)
    przyprawa kebab-gyros
    2 jaka
    mąka
    bułka tarta
    olej
    Nadzienie:
    3 liście kapusty pekińskiej
    1/2 czerwonej małej papryki
    1/2 marchewki
    1 cebula
    100 g wędzonego sera
    biały pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Poduszki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy,osuszamy,po czym rozcinamy wzdłuż na połowę,cienko rozbijamy,nacieramy przyprawą kebab-gyros i odstawiamy na około 15 minut.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę,dodajemy startą na grubych oczkach tarki marchewkę i posiekaną kapustę pekińską,mieszamy i przesmażamy około 5 minut,doprawiamy delikatnie do smaku,studzimy i dodajemy starty ser wędzony,mieszamy.
  • 3. Na całą długość płatu mięsa nakładamy 2 łyżki nadzienia,składamy na połowę,formując kształt poduszki.
    Tak przygotowane mięso panierujemy najpierw w mące,potem w rozkłóconych jajkach,a na końcu w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować