Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem kiszonym

4.5 (157 ocen)

  • Łatwy

Nawet "rybny niejadek" chętnie wpałaszuje kanapkę z tą pastą.

  • Łatwy

Składniki:

  • 300g. makreli wędzonej ( już obranej z ości i skóry)
    1/2 cebuli (średniej wielkości)
    2 średnie ogórki kiszone
    1 pęczek koperku
    2-3 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Pasty

Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę dokładnie rozetrzeć, obrać ogórki ze skórki, pokroić w drobniutką kosteczkę, cebulę tak samo drobno pokroić. Posiekać również koperek.
  • 2. Połączyć wszystkie składniki, doprawić majonezem, musztardą i pieprzem.

Porady

Rybę najlepiej rozetrzeć palcami, łatwiej pozbędziemy się wtedy nawet najmniejszych ości. Jeśli lubimy bardziej wyraziste smaki można użyć musztardy Dijon, Aby pasta była mniej kaloryczna można użyć gęstego jogurtu zamiast majonezu. O soli nie zapomniałam... Makrela i ogórki mają w sobie wystarczająco dużo soli, nie trzeba jej już dodawać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować