Parzybroda

4.5 (158 ocen)

  • 30 min

Jest to pyszne nieskomplikowane danie z kapustą w formie puree

  • 30 min

Składniki:

  • Srednia główka kapusty
    1 kg ziemniaków
    2 duże cebule
    3 kawałki kiełbasy
    4 łżki mąki
    sól, pieprz do smaku
    łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parzybroda - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste obrac ze zwiędłych liści, poszatkować, zagotować w osolonej wodzie (najlepiej w szerokim garnku), gotować bez przykrycia.
    Obrać ziemniaki, gdy kapusta jest prawie miękka ułożyć na niej warstwe ziemniaków, przykryć i gotowac do miekkości.
    Pokroić kiełbasę i dodać do niej cebulę, podsmażyć na oleju, kiedy sie zeszkli cebula dodac mąkę i zasmażyć. Odcedzić ziemniaki z kapustą. Ubic je na puree tłuczkiem do ziemniaków. Dodac zasmażkę i dusić 5-10 min. Smacznego!!!

Porady

W wersji wegetariańskiej można kiełbase zastąpic pieczarkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować