Pizza ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdze rozpuścić w wodzie. Połączyć z wszystkimi składnikami na ciasto.
Wyrabiać ( jeżeli ciasto za bardzo się klei dodac jeszcze mąki). Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Wyrobione ciasto odstawiamy na 20 min w ciepłym miejscu żeby trochę wyrosło. Gdy ciasto wyrośnie rozkładamy je na całości brytfanki. Koncentrat mieszamy z wyciśnetym czosnkiem i przyprawami i rozprowadzamy na cieście, na górę dodajemy po kolei cebulę , szpinak ( najlepiej go wczesniej wyciągnąc z zamrażalki i lekko rozmrożony pokruszyć na pizzy), pieczarki i na samą górę ser żółty. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 20-30 min aż ciasto sie zarumieni. Smacznego!!!
Porady
Oczywiście do pizzy można dodac jeszcze inne składniki według swojego smaku.
Komentarze