Mule w winie z warzywami

4.5 (173 ocen)

  • 40 min

Jest to ulubione danie całej mojej rodziny

  • 40 min

Składniki:

  • 1 marchewka
    1 pietruszka
    1/3 białej części pora
    200ml białego wina
    150ml wody ( opcjonalnie )
    100 g masła ziołowego lub czosnkowego
    50ml śmietanki 30 %
    Łyżeczkę wegety
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mule w winie z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mule płukamy I dokładnie wszystkie czyscimy.
  • 2. Marchewkę I pietruszkę ścieramy na grubych oczkach, natomiast por kroimy na cienkie plastry.
  • 3. Do rozgrzanego garnka dodajemy masło ziolowe, wegete I dodajemy warzywa. Wszystko dusimy pod przykryciem ( ok 5min ). Następnie dodajemy wino ewentualnie wode I dalej dusimy aż warzywa zmiękną ( ok 5-10min ), pod koniec gdy warzywa są już miękkie dodajemy śmietankę.
  • 4. Do wywaru dodajemy mule i gotujemy w tym aż mule się otworzą, co jakiś czas wstrzasajac garnkem . mule przekładamy na talerze polewajac je wywarem z warzywami . Całość podajemy z bagietką.
    SMACZNEGO! ! !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować