Parówki z pieczarkami

4.5 (185 ocen)

smaczne i sycące danie :-)

Składniki:

  • 60 dag cienkich parówek z folii
    50 dag pieczarek
    1 cebula
    3 marchewki
    1/2 selera
    korzeń pietruszki (mały) + natka
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Parówki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • parówki 1. Każdą parówkę pokroić na 3 części i ponacinać z obu stron. Na patelni rozgrzać olej i ze wszystkich stron obsmażyć parówki. Odsączyć na papierowym ręczniku.
  • parówki w warzywach 2. Pieczarki pokroić w kostkę. Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni na niewielkiej ilości oleju. Do cebuli dodać pieczarki i doprawić do smaku, dusić ok. 10 min. Dodać warzywa i dusić, aż będą miękkie. Na koniec dodać podsmażone parówki. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z pieczywem lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Pieczarki Seler Warzywa Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować