Ozorki w galarecie

4.5 (197 ocen)

Przystawka szybka i prosta w wykonaniu.

Składniki:

  • - ozorki wieprzowe
    - opakowanie żelatyny z przyprawami
    - sól
    - wegeta
    - liść laurowy
    - ziele angielskie
    - warzywa do wywaru: marchew, seler, pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ozorki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ozorki 1. Ozor ugotować w wywarze z warzyw, wegetą i solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Po ugotowaniu zdjąć skórkę i pokroić na plastry pod skosem. Ułożyć na półmiskach, udekorować cytryną.
  • 2. Żelatynę rozpuścić w litrze wrzątku i zalać ozorki, gdy zacznie tężeć. Odstawiamy do lodówki by całkowicie zastygła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ozorki Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować