Owocowy mix smaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
Białka ubić z cukrami, dodać następnie żółtka. Na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać łyżką . Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180*C i piec przez ok 30 min. Ciasto ostudzić.
2.MASA SEROWA:
Margarynę roztopić z cukrem, dodać ser, jajko i żółtko, zagotować do rozpuszczenia sera do gładkiej masy. W mleku rozpuścić budyń z mąkami, wlać do masy serowej i zagotować do zagęszczenia. Ciepłą masę wyłożyć na ciasto.
3.MASA CAPPUCCINO:
Jogurt zmiksować krótko z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dodać do niej połowę cappuccino, wymieszać. Żelatynę dodać do jogurtu, zmiksować szybko, dodać resztę cappuccino , ponownie zmiksować.
4.Przestudzony biszkopt przekroić na 2 części. Wyłożyć masę serową na 1 ciasto. Ułożyć na niej borówki. Następnie wyłożyć 1/3 masy cappuccino, nałożyć 2 biszkopt. Na wierzch wyłożyć masę cappuccino. Granat obrać i ozdobić wierzch ciasta. Ciasto wstawić do lodówki i schłodzić.
Komentarze