Owocowy mix smaków

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Smaczne z różnymi latnimi owocami

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • BISZKOPT:
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    MASA SEROWA:
    0,5 kg zmielonego sera białego
    0,5 kostki margaryny
    1 jajko i 1 żółtko
    0,5 szklanki cukru
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    5 łyżeczek mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki mąki pszennej

    MASA CAPUCCINO:
    200 g jogurtu naturalnego
    100 g cappuccino
    2 łyżki żelatyny
    100 ml gorącej wody

    DODATKOWO:
    100 g. borówek
    pół owocu granatu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Owocowy mix smaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    Białka ubić z cukrami, dodać następnie żółtka. Na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać łyżką . Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180*C i piec przez ok 30 min. Ciasto ostudzić.
  • 2. MASA SEROWA:
    Margarynę roztopić z cukrem, dodać ser, jajko i żółtko, zagotować do rozpuszczenia sera do gładkiej masy. W mleku rozpuścić budyń z mąkami, wlać do masy serowej i zagotować do zagęszczenia. Ciepłą masę wyłożyć na ciasto.
  • 3. MASA CAPPUCCINO:
    Jogurt zmiksować krótko z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dodać do niej połowę cappuccino, wymieszać. Żelatynę dodać do jogurtu, zmiksować szybko, dodać resztę cappuccino , ponownie zmiksować.
  • 4. Przestudzony biszkopt przekroić na 2 części. Wyłożyć masę serową na 1 ciasto. Ułożyć na niej borówki. Następnie wyłożyć 1/3 masy cappuccino, nałożyć 2 biszkopt. Na wierzch wyłożyć masę cappuccino. Granat obrać i ozdobić wierzch ciasta. Ciasto wstawić do lodówki i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować