Deserki na imprezę, mniej lub bardziej oficjalną, jak również na letnie wieczorne spotkania z przyjaciółmi. Mascarpone z batonikami i sezonowymi owocami. Szybki i pyszny deser!
20 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
500 g mascarpone,
400 g jogurtu greckiego,
7 batoników typu bueno,
łyżka cukru,
biszkopty okrągłe (ok 15 sztuk),
owoce: maliny około 200g, borówka amerykańska około 250g, puszka brzoskwini w syropie
Deser owocowy mix - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mascarpone dodajemy jogurt oraz cukier, miksujemy do połączenia się składników. Batoniki dzielimy na mniejsze kawałki (lekko kruszymy i rozgniatamy), dodajemy do masy.
Każdy biszkopt dzielimy na pół, namaczamy lekko w mleku, układamy na dnie małych pojemniczków (u mnie 120ml).
Nakładamy masę, a na wierzchu układamy owoce (brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałki).
Chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce. Przed podaniem dekorujemy miętą
Komentarze