1.Ciasto:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać następnie dodać żółtka i chwilę ubijać. Wsypać pozostał składniki i delikatnie wymieszać. Wylać do formy. Piec ok. 30 min.
Forma prostokątna 35x24cm.
2.
Masa:
Galaretkę rozpuścić w szklance wody i odstawić do lekkiego stężenia.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę następnie dodać kostkę twarogu. Na koniec dodać tężejącą galaretkę.
Ciasto przekroić na pół i przełożyć przygotowaną masą. Wstawić do lodówki aby zastygło. Można polać polewą lub posypać cukrem pudem.
Porady
Uwaga! Nie dodawać zimnej galaretki bo masa może się zważyć.Najlepiej aby galaretka tężała w temperaturze pokojowej lub trzeba wcześniej wyjąć ją z lodówki.
Komentarze