napoleonka na krakersach

4.5 (178 ocen)

  • 30 min

Szybkie, tanie i bardzo smaczne ciasto.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 1/2 paczki krakersów
    -cukier puder do posypania

    masa:
    -1/2 kostki masła
    -3op. cukru waniliowego
    -1szklanka mąki
    -3/4szklanki cukru
    -4żółtka
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Napoleonka na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3szklanki mleka, masło, cukry waniliowe zagotować ciągle mieszając. Żółtka, cukier, mąkę i resztę mleka zmiksować na jednolitą masę. Gotujące mleko zdjąć z ognia, cały czas mieszając wlewać powoli masę. Garnek postawić na małym ogniu, gotować masę aż będzie gęsta jak budyń. Wyłożyć krakersami blaszkę, zalać gorącym budyniem, ułożyć kolejną warstwę krakersów. Włożyć do lodówki, przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować