Naleśniki z pieczarkami, warzywami i serkiem topionym

5 (1 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Naleśniki często goszczą na stole u mnie w domu. Zarówno na słono, jak i na słodko, na śniadanie, obiad czy kolacje. Te z pieczarkami zajadalibyśmy codziennie, na każdy posiłek. Są najlepsze!

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    Ciasto naleśnikowe (10-12szt naleśników)
    1 szk mleka
    1 szkl wody mineralnej
    2 szkl mąki
    2 jajka
    Szczypta soli
    Łyżka oleju

    0,5kg pieczarek
    Pół opakowania mrożonych warzyw – ja wykorzystałam mrożonkę chińską na patelnię
    2-3 cebule
    200g serka topionego śmietankowego
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Naleśniki z pieczarkami, warzywami i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać (mikserem) tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki.

    Na rozgrzany olej wyłożyć posiekaną cebulę. Gdy się zarumieni, dodać posiekane pieczarki. Całość chwilę smażyć, mieszając od czasu do czasu. Gdy woda z grzybów odparuje, dodać mrożone warzywa, wymieszać, podsmażyć do momentu, gdy warzywa będą miękkie, wtedy dodać serek topiony. Smażyć kilka minut, doprawić do smaku.

    Naleśniki smarować przygotowanym farszem i składać. Gotowe naleśniki zapiec na patelni – będą chrupiące.

    Naleśniki można podawać z barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Serek topiony Mrożone warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować