Muszle z pieczarkami

4.48 (161 ocen)

  • 30 min

Propozycja na szybki i smaczny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g makaronu muszle
    500 g pieczarek
    1 duża cebula
    200 g śmietany 12%
    Olej
    Sól
    Pieprz czarny mielony
    Bazylia
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Muszle z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu.
  • 2. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Wrzucić razem z cebulą na patelnie z tłuszczem. Posolić i smażyć, aż cała woda wyparuję.
  • 3. Dodać pieprz, bazylię i śmietanę. Dusić przez chwilę. Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.
  • 4. Muszle napełniać pieczarkami. Przed podaniem można zapiec.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować