mus truskawkowy na zimno

0 (0 ocen)

deser jest po prostu w swej prostocie przepyszny..................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • truskawki 1 kg, jogurt gęsty 380 ml, serek homogenizowany 250 ml, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, żelatyna 2 łyżeczki, biszkopty okrągłe 20 sztuk, czekolada mleczna 100 gram, galaretka agrestowa 1 opakowanie, żelatyna 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

Mus truskawkowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. truskawki dojrzałe obrać, opłukać, kilkanaście zostawić do ozdoby, truskawki dobrze zmiksować w pojemniku blendera
  • etap 2. zmiksowane truskawki przełożyć do naczynia i mikserem zmiksować z jogurtem gęstym, serkiem homogenizowanym waniliowym na masę gładką
  • etap 3. galaretkę truskawkową, 2 łyżeczki żelatyny rozmieszać w 250 ml gorącej wody i wystudzoną wlać do masy i dobrze zmiksować
  • etap 4. forma silikonowa 22 cm - wlać masę do formy, poukładać biszkopty lekko je wciskając w masę
  • etap 5. powkładać kostki czekolady nadziewanej orzechami, schować do lodówki do stężenia
  • etap 6. truskawki pozostałe dać na wierzch, galaretkę agrestową z 1 łyżeczką żelatyny rozmieszać w 600 ml gorącej wody i tężejącą galaretkę wlać na masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc, deser wyłożyć na talerz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować