Gotowany mus truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ten mus wspaniale sprawdzi się jako nadzienie do naleśników lub dodatek do ciast. Jest aksamitny , słodki , a zarazem kwaskowy.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. truskawek
    1 opakowanie Konfiturex
    1 szkl. cukru
    sok z 1 cytryny
    6 słoików 250 ml.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Mus Musy Dodatki

Gotowany mus truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mus 1. Truskawki obieram z szypułek, miksuję blenderem i doprowadzam do zagotowania. Do gotujących truskawek wsypuję cukier, dodaję sok z cytryny i gotuję 3 minuty. Nakładam do słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem.

Porady

Część musu pozostawiam na talerzu, szybko znika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować