MURZYNKOWY SERNICZEK

4.5 (184 ocen)

  • 2 godz.

PROSTE I PYSZNE CIASTO DLA MIŁOŚNIKÓW SERNIKA I MURZYNKA:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO:
    2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka cukru
    250 g margaryny
    3 jajka
    6 łyżek mleka
    4 łyżki kakao
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    MASA SEROWA
    1opak. (1 kg) serka rodzinnego we wiaderku
    125 g margaryny
    1/2 szklanki cukru
    3 jajka
    1 opak. budyniu śmietankowego lub waniliowego
    1 opak. cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Murzynkowy serniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    1. Margarynę, cukier, kakao, mleko rozpuścić i zagotować. Po ostudzeniu dodać żółtka, proszek wymieszany z mąką, zmiksować. Dodać ubita pianę z białek, delikatnie wymieszać.
    MASA SEROWA
    Ser wyłożyć do miski, wymieszać z rozpuszczona margaryną. Dodać żółtka utarte z cukrem, wsypać budyń, nastepnie połączyć z ubitą na sztywną pianą z białek. Delikatnie wymieszać łyżką.

    Ciemnie ciasto wylać na wyłożoną papierem blaszkę, na wierzchu ułożyć łyżką masę serową. Piec około 40 minut w temp. 180 stopni.
    Na koniec udekorować według uznania, kolorową posypką lub rozpusczoną gorzką czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować