PIJANE MASCARPONE

4.49 (188 ocen)

  • 40 min

CIASTO ZAREZERWOWANE TYLKO DLA DOROSŁYCH;)

  • 40 min

Składniki:

  • 2 OPAKOWANIAOKRĄGŁYCH BISZKOPTÓW
    500g SERKA MASCARPONE
    500ml ŚMIETANKI 30%
    20g żelatyny
    KAKAO
    1 1/2 KIELISZKA WÓDKI
    KAWA ROZPUSZCZALNA
    TARTA GORZKA CZEKOLADA
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pijane mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. 2 ŁYŻECZKI KAWY ROZPUSZCZALNEJ ZALAĆ WRZĄTKIEM, DODAĆ PÓŁ KIELISZKA WÓDKI, WYMIESZAĆ I ODSTAWIĆ DO OSTYGNIĘCIA. BISZKOPTY ROZŁOŻYC NA BLASZCZE I SCHŁODZONĄ KAWĄ NASĄCZYC BISZKOPTY.
    2. SEREK MASCARPONE ZMIKSOWAĆ ZE ŚMIETANKA 30%, DODAĆ SCHŁODZONĄ ZELATYNĘ ROZROBIONĄ W 1/2 SZKLANKI WODY ORAZ KIELISZEK WÓDKI.
    GOTOWĄ MASĘ PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI, JEDNĄ CZĘŚĆ ROZPROWADZIĆ NA BISZKOPTACH, NASTEPNIE GÓRĘ MASY POSYPAĆ OBFICIE KAKAEM.
    3. PO POSYPANIU KAKAEM WYŁOŻYĆ JESZCZE JEDNĄ WARSTWĘ BISZKOPTÓW, NASĄCZYĆ KAWĄ I PRZEŁOŻYĆ POZOSTAŁĄ MASĘ.
    GÓRĘ CIASTA UDEKOROWAĆ STARTĄ GORZKĄ CZEKOLADĄ I WSAWIĆ NA 2-3 GODZINY DO LODÓWKI.

Porady

W ZALEŻNOŚCI OD UPODOBANIA MOŻNA DODAĆ MNIEJ WÓDKI.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować