Pijane mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. 2 ŁYŻECZKI KAWY ROZPUSZCZALNEJ ZALAĆ WRZĄTKIEM, DODAĆ PÓŁ KIELISZKA WÓDKI, WYMIESZAĆ I ODSTAWIĆ DO OSTYGNIĘCIA. BISZKOPTY ROZŁOŻYC NA BLASZCZE I SCHŁODZONĄ KAWĄ NASĄCZYC BISZKOPTY.
2. SEREK MASCARPONE ZMIKSOWAĆ ZE ŚMIETANKA 30%, DODAĆ SCHŁODZONĄ ZELATYNĘ ROZROBIONĄ W 1/2 SZKLANKI WODY ORAZ KIELISZEK WÓDKI.
GOTOWĄ MASĘ PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI, JEDNĄ CZĘŚĆ ROZPROWADZIĆ NA BISZKOPTACH, NASTEPNIE GÓRĘ MASY POSYPAĆ OBFICIE KAKAEM.
3. PO POSYPANIU KAKAEM WYŁOŻYĆ JESZCZE JEDNĄ WARSTWĘ BISZKOPTÓW, NASĄCZYĆ KAWĄ I PRZEŁOŻYĆ POZOSTAŁĄ MASĘ.
GÓRĘ CIASTA UDEKOROWAĆ STARTĄ GORZKĄ CZEKOLADĄ I WSAWIĆ NA 2-3 GODZINY DO LODÓWKI.
Porady
W ZALEŻNOŚCI OD UPODOBANIA MOŻNA DODAĆ MNIEJ WÓDKI.
Komentarze