Murzynek z jabłkami

4.48 (157 ocen)

  • 20 min

Delikatne, mocno czekoladowe ciasto. Pychotka!

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mleka
    1/2 kostki margaryny
    3 jajka
    5 łyżek ciemnego kakao
    2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy

    Dodatki:
    3 jabłka
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Murzynek Desery

Murzynek z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć w misce z cukrami i margaryną. Do utartej masy dodawać na
    przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Na koniec
    dosypać kakao. Wszystko razem połączyć. Jabłka obrać ze skórki,
    wyciąć gniazda nasienne i pokroić na małe cząstki. Wsypać do utartej
    masy i wymieszać. Foremkę o wym. 23x35 cm wysmarować tłuszczem i
    posypać bułką tartą. Wylać przygotowaną masę i wstawić do lekko
    nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 170 st.-180 st. około 50 minut. Po
    upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować