Murzynek z bakaliami

4.99 (158 ocen)

  • 60 min

Nasze ulubione ciasto

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    0,5szklanki wody
    1 margaryna
    0,5 i 0,5 szklanki cukru
    2łyżki kakako
    4 jaja
    1łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżeczka cynanonu
    dowolne bakalie
Wystaw ocenę:

4.99 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Murzynek z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę,wodę,0,5 szklanki cukru,kakao i cynamon rozpuszczamy w rondelku.Gdy się zagotuje gotujemy 10minut na małym ogniu,od czasu do czasu mieszając. Studzimy.Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem dopieczenia. Jaja rozdzielamy i białka ubijamy na sztywną pianę powoli dodają c0,5 szklanki cukru. Bakalie dokłądnie obtaczamy w mące. Do wystudzonej masy dodajemy żółtka i mieszamy,następnie mąkę. Dokładnie mieszamy i na koniec pianę z białek. Potem juz tylko dodajemy oprószone bakalie i pieczamy 1godz w 180 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować