Muffiny z serem i truskawkami

4.5 (164 ocen)

  • 30 min

Puszyste babeczki, których nadzienie to delikatny sernik z truskawkami. Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu muffiny.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 12 sztuk:

    2 jajka
    220 ml mleka
    100 g masła
    2 szklanki* mąki
    pół szklanki* cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli

    NADZIENIE:
    150 g trzykrotnie mielonego twarogu
    1 żółtko
    2 łyżki cukru
    1 łyżka budyniu waniliowego
    6 truskawek

    * szklanka o pojemności 250 ml
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny z serem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić w rondelku,odstawić do wystygnięcia. Mąkę połączyć z solą i proszkiem do pieczenia Jajka ubić z mlekiem. Dodać rozpuszczone masło, zmiksować. Na końcu masę połączyć z mąką z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Wymieszać wszystko łyżką. NADZIENIE: Twaróg wymieszać z pozostałymi składnikami. Połowę ciasta rozlać do specjalnej formy do pieczenia babeczek, wyłożonej papierowymi papilotkami. Następnie nałożyć po łyżce masy serowej i połowę truskawki. Przykryć pozostałym ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach na termoobiegu (w piekarniku bez termoobiegu w temp. 200 stopni).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować