Muffiny miętowe

0 (0 ocen)

Pyszne i orzeźwiające :-))

Składniki:

  • Składniki na ok. 10 dużych muffin.

    280 g mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    80 g cukru
    100 g posiekanej czekolady miętowej
    2 jajka
    250 ml mleka
    6 łyżek oleju
    1 - 2 łyżeczki kropli miętowych ( np. Herbapolu)

    Dodatkowo:
    szczypta zielonego barwnika spożywczego
    polewa czekoladowa


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny miętowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1 naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i czekoladę. Mieszamy.
  • 2. W 2 naczyniu składniki mokre: roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko, olej, krople miętowe i barwnik. Mieszamy.
  • 3. Składniki suche dodajemy do mokrych, mieszamy łyżką tylko do połączenia składników. Napełniamy papilotki do około 3/4 wysokości, pieczemy w temperaturze 200*C przez około 20 minut. Studzimy na kratce. Po wystudzeniu muffiny polewamy polewą czekoladową.

Porady

Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować