Muffinki z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Do przygotowania w kilka chwil. Ze szklanką ciepłego mleka smakują wybornie.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 ml mleka,
    2 jajka,
    100ml oleju,
    250g mąki,
    150g cukru,
    1 łyżka cukru waniliowego,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    120g bakalii (skórki kandyzowanej, rodzynek, żurawiny)
    1 tabliczka białej czekolady,
    kandyzowana papaja w kostkach do dekoracji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i bakaliami. Jajka mieszamy trzepaczką z mlekiem i olejem. Masę płynną stopniowo dodajemy do suchych składników. Dokładnie mieszamy.
  • 2. Ciasto przekładamy do papilotek ułożonych na blaszce na muffiny (do 3/4 wysokości). Pieczemy około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
  • 3. Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Rozpuszczoną czekoladą polewamy upieczone muffinki. Wierzch muffinek dekorujemy kandyzowanymi kostkami papai.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować