Czekoladowe muffinki z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odlewamy 1/3 na polewę. Przesiewamy mąkę i wsypujemy do drugiej miski. Dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia - mieszamy. Do przestudzonej czekolady dodajemy mleko, olej i jajka - mieszamy, a następnie dosypujemy sypkie produkty i ucieramy drewnianym tłuczkiem.
2.Na środek każdej foremki wkładamy rodzynki i zalewamy masą do 2/3 wysokości foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok.20 minut.
3.Upieczone i przestudzone babeczki polewamy rozpuszczoną czekoladą i dekorujemy płatkami migdałów, rodzynkami, orzechami włoskimi, pomarańczową skórką kandyzowaną.
Smacznego.
Komentarze