Młode ziemniaki najsmaczniejsze są takie świeże, z wody, ale dla kogoś kto się spóźnił na obiad mogą być z patelni, przysmażone. Chyba tak samo dobre, jeśli nie lepsze.
20 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
młode ziemniaki
masło
przyprawa do ziemniaków - czosnek, cząber, kolendra, cebula, papryka słodka, majeranek, koperek, chili, pieprz czarny ( bez glutaminianu sodu )
sól do smaku
Młode ziemniaki z masełkiem z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Młode ziemniaki namoczyć, oskrobać. Dobrze wypłukać i ugotować w osolonej wodzie.
Zimne ziemniaki przełożyć na patelnię i dodać 2 łyżki masła. Smażyć na wolnym ogniu, mieszać, aż skórka zrobi się złota. Oprószyć delikatnie przyprawą do ziemniaków. Podawać gorące.
Smacznego.
Komentarze