Młode ziemniaki z masełkiem z patelni

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Młode ziemniaki najsmaczniejsze są takie świeże, z wody, ale dla kogoś kto się spóźnił na obiad mogą być z patelni, przysmażone. Chyba tak samo dobre, jeśli nie lepsze.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • młode ziemniaki
    masło
    przyprawa do ziemniaków - czosnek, cząber, kolendra, cebula, papryka słodka, majeranek, koperek, chili, pieprz czarny ( bez glutaminianu sodu )
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Młode ziemniaki z masełkiem z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młode ziemniaki namoczyć, oskrobać. Dobrze wypłukać i ugotować w osolonej wodzie.
    Zimne ziemniaki przełożyć na patelnię i dodać 2 łyżki masła. Smażyć na wolnym ogniu, mieszać, aż skórka zrobi się złota. Oprószyć delikatnie przyprawą do ziemniaków. Podawać gorące.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młode ziemniaki Przyprawy Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować