Młoda kapusta w tartej bułce z patelni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Młoda kapusta i nie duża główka idealnie nadaje się na panierowaną jak kotlety schabowe i smażoną na patelni............SMACZNEGO!!!

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta młoda 1 główka nie duża,
    tarta bułka 1 szklanka,
    jajka 3 sztuki "L",
    mleko 1/2 szklanki,
    kucharek 1 łyżka,
    papryka słodka 1 łyżeczka,
    pieprz mielony czarny 1 łyżeczka,
    pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki,
    olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta zasmażana

Młoda kapusta w tartej bułce z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta w tartej bułce z patelni 1. Z kapusty usunąć brzydkie liście wierzchnie, kapustę kroić razem z głąbem (będzie trzymał kapustę) na plastry nie za grube, włożyć do miski i zalać wrzącą wodą na 5 minut, cedzakiem wyjąć na durszlak do odcieknięcia wody.
  • Młoda kapusta w tartej bułce z patelni 2. Na talerz wsypać tartą bułkę, w misce dobrze rozbić jajka, mleko, paprykę słodką, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, kucharka.
  • Młoda kapusta w tartej bułce z patelni 3. Porcje kapusty maczać z każdej strony w jajku, obtaczać w tartej bułce.
  • Młoda kapusta w tartej bułce z patelni 4. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, kapusta smakuje na ciepło i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować