1.Wszystkie składniki na ciasto miodowe dokładnie zagnieć. Podziel na
dwie części. Jedną z nich wyłóż blaszkę o wymiarach 25 na 38cm. .
2.Bakalie wymieszaj z miodem. Podgrzej kilka minut. Wyłóż na ciasto
miodowe i przykryj pozostałym ciastem. Piecz około 30 minut w
temperaturze 180 stopni.
3.Przygotuj biszkopt. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Dodaj
żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość
delikatnie wymieszaj. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
4.Ugotuj budyń na mleku. Masło utrzyj dodając przestudzony budyń oraz
cukier puder i olejek.
5.Na ciasto miodowe wyłóż ¾ masy budyniowej, przykryj biszkoptem i
reszta masy.
Porady
Ciasto wspaniale smakuje, gdy na wierzch wylejemy polewę krówkową
Komentarze