Mini tarty z jabłkiem i borówkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Ostatnio pogoda jest jaka, jest, a więc lato i jesień i tak na zmianę. A przy takiej pogodzie mamy ochotę na coś słodkiego i szybkiego w przygotowaniu. I tu z pomocą przyszło mi gotowe ciasto kruche. Pierwszy raz z niego skorzystałam, ale ogólnie jest fajne i nadaje się do wypieków. Dodałam jabłka i borówki, które świetnie pasują do tego typu deserów.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 op gotowego ciasta kruchego
    2 jabłka
    1/3 łyżeczki cynamonu
    1/2 szk borówek amerykańskich
    1 jajko
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Mini tarty z jabłkiem i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schłodzone ciasto rozwinąć i wyciąć 4 kółka (moje foremki mają po 10 cm średnicy). Każdym kółkiem wylepić dno i boki foremek. Dno nakłuć widelcem. Jabłka pokroić w kostkę i wymieszać z cynamonem. Rozłożyć do foremek i na nich rozłożyć borówki. Resztę ciasta pokroić wałkiem-kratownicą do ciast i delikatnie rozłożyć kratki na wierzchu każdej foremki. Lekko docisnąć brzegi i oderwać nadmiar ciasta. Resztki ciasta szybko zagnieść i wyciąć małe kwiatuszki. Udekorować nimi brzegi tart. Wszystko posmarować rozmąconym jajkiem. Blaszki z tartami wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 30 minut. Upieczone tarty wyjąć z foremek i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Borówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować