Pyszne i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek, szynki i sera idealna na różne okazje jak również na ciepłą kolację.
30 min
Dla 4 osób
Składniki:
2 średnie cukinie
Kilka plasterków szynki
100 g tartego sera mozzarella
100 g tartego sera cheddar
500 g pieczarek
2 cebule
3 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów (400 g)
Olej
Sól pieprz do smaku
Bazylia, oregano i przyprawa do pizzy do smaku
Mini pizze z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię umyj i pokrój na 1,5 cm plastry ,posyp solą i pieprzem.
Pomidory przełóż do miski dodaj bazylię, oregano i przyprawę do pizzy, odstaw.
2.Pieczarki obierz ,opłucz i pokrój w paski, cebulę i czosnek też ,na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę chwilę podsmaż dodaj pieczarki, czosnek i smaż około 10 minut.
Szynkę pokrój w kostkę.
3.Blachę wyłóż papierem do pieczenia poukładaj plastry cukinii każdą posmaruj sosem pomidorowym, połóż pieczarki , szynkę wierzch posyp serami.
Piecz około 15 minut w temperaturze 200 st. Podawaj na ciepło.
Komentarze