Mięsne sakiewki

4.5 (144 ocen)

Pyszne sakiewki na każdą okazję

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    kotlety schabowe -7 szt
    cebula -1 szt
    koncentrat pomidorowy -2 łyżeczki
    sól i pieprz
    pieczarki -30 dag
    papryka konserwowa kolorowa -3 paski
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięsne sakiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięsne sakiewki 1. Kotlety bardzo dobrze rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. FARSZ
    cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić. Paprykę również pokroić w kostkę.
  • 3. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, zrumienić. Następnie dodać pieczarki i paprykę, udusić na tłuszczu.
  • Mięsne sakiewki 4. Do uduszonych pieczarek i cebuli dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
  • Mięsne sakiewki 5. Na środku każdego kotleta nakładać farsz, zwijać w kształt sakiewek, zawiązać nitką.
  • Mięsne sakiewki 6. Sakiewki układać w naczyniu żaroodpornym.
  • 7. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem.
  • 8. Przed podaniem usunąć nitki z sakiewek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować