Mięsne sakiewki

  • wyświetlono: 1568 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Popularny kotlet schabowy podany w zupełnie inny sposób.

ewiczka2304
  • 90min

Składniki

10 sztuk kotletów schabowych
10 małych kapeluszy pieczarek
10 plasterków sera żółtego
sól
pieprz

sznurek

Sposób przygotowania przepisu:

Mięsne sakiewki

  • 1. Kotlety rozklepujemy jak najcieniej. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta kładziemy plasterek sera żółtego, następnie pieczarkę i formujemy w kształt sakiewki związując sznurkiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w piekarniku ok. 60 minut w 200 stopniach.

Porady

Nogi pieczarek możemy pokroić w wrzucić także do naczynia żaroodpornego na sakiewki lub wykorzystać do innej potrawy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkimoj_niedzielny_obiadkotlet schabowymięsne sakiewki

Komentarze

Podobne przepisy

Sakiewki curry

Dodane przez: natka2802

Sakiewki curry

Ten przepis to totalna improwizacja...

greckie sakiewki

Dodane przez: karolinajedynak24

GRECKIE SAKIEWKI

Przepis podejrzałam w programie...

image-0iya22y

Dodane przez: beniawojt

Sakiewki drobiowe z gołąbkowym nadzieniem

Tak przygotowane sakiewki nie tylko...

sakiewki naleśnikowe z farszem

Dodane przez: JOANNA 55a

SAKIEWKI NALEŚNIKOWE Z FARSZEM

EFEKTOWNE I SMACZNE DANIE

Sakiewki z masełkowa okrasą

Dodane przez: EwaSidor

Sakiewki z masełkowa okrasą

Rodzaj pierożków ale w postaci...

Sakiewki schabowe z kurkami

Dodane przez: smaczneeksperymenty

Sakiewki schabowe z kurkami

Schabowe sakiewki wyglądają i smakują...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE