Mięsne sakiewki

4.5 (148 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Popularny kotlet schabowy podany w zupełnie inny sposób.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 10 sztuk kotletów schabowych
    10 małych kapeluszy pieczarek
    10 plasterków sera żółtego
    sól
    pieprz

    sznurek
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mięsne sakiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozklepujemy jak najcieniej. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta kładziemy plasterek sera żółtego, następnie pieczarkę i formujemy w kształt sakiewki związując sznurkiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w piekarniku ok. 60 minut w 200 stopniach.

Porady

Nogi pieczarek możemy pokroić w wrzucić także do naczynia żaroodpornego na sakiewki lub wykorzystać do innej potrawy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować