Mielone bez smażenia z kaparami iserem dziugas

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 6 osób

Dwa razy lepiej bo mniej tłuszczu i mniej stania przy kuchni:-))

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 0,5 kg zmielonej łopatki
    1/2 cebuli
    kawałeczek sera dziugas
    kapary
    1 łyżka buki tartej
    1/2 łyżki sklarowanego masła
    przyprawy: sól, zioła prowansalskie, papryka ostra w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone bez smażenia z kaparami iserem dziugas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Do miski włożyć mięso, dodać cebulę, bułkę tartą i przyprawy. Bardzo dokładnie wymieszać mięso i ewentualnie doprawić więcej. Ser pokroić w drobną kostkę. Z mięsa formować płaskie kotlety, włożyć 1 kapara i kawałeczki sera, zamknąć i uformować kulkę. Ułożyć kotleciki w naczyniu żaroodpornym (nie natłuszczać formy!) i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 30-40 minut.

Porady

Do takich kotleecików można użyć też innego nadzienia, np: ser pleśniowy i pomidor suszony lub feta. Serdecznie polecam, upieczone w piekarniku nie wchłaniają tej ilości oleju, co smażone

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapary Mięso mielone Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować