Małe ptysie z budyniem waniliowo-czekoladowym

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszne małe ptysie nadziane kremem budyniowym, ptysie są chrupiące, delikatne, jedyna wada to szybko znikają z talerza......SMACZNEGO!!!

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ptysie: woda 1 szklanka, margaryna 125 gram, mąka tortowa 1 szklanka, jajka 5 sztuk "M"

    krem budyniowy: mleko 400ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, budyń czekoladowy 1 opakowanie, cukier 4 łyżki, margaryna 200 gram

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ptysie

Małe ptysie z budyniem waniliowo-czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Małe ptysie z budyniem waniliowo-czekoladowym 1. W garnku gotować wodę z margaryną, na roztopioną margarynę wsypać mąkę i szybko mieszać cały
    czas aby masa się nie przypaliła, gdy masa jest zbita zdjąć garnek z ognia i wystudzić dobrze.

    Do zimnej masy dodać jajka i mikserem utrzeć na gładką, gęstą masę, masę nałożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę z papierem do pieczenia nie duże porcje w odstępach od siebie.

    Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 30 minut, upieczone ptysie dobrze wystudzić.
  • Małe ptysie z budyniem waniliowo-czekoladowym 2. 1,5 szklanki mleka, cukier zagotować i wlać budynie wymieszane w reszcie mleka, mieszać do zagęszczenia i dobrze wystudzić.

    Miękką margarynę utrzeć mikserem do białości, dodawać po łyżce zimnego budyniu, aż do całkowitego jego wykorzystania.

    Krem nałożyć do worka cukierniczego z długą końcówką do nadziewania i nadziewać wszystkie ptysie, przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować