Makaronowe serduszka

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo pyszne serduszka makaronowe można jeść na ciepło ale smakują też na zimno

  • 40 min

Składniki:

  • 10 dkg makaron spaghetti ugotowanego
    1 szt jabłko
    2 szt jajka
    20 dkg serek twarogowy
    2 łyżki rodzynki
    1 łyżeczka cynamon
    migdały siekane
    250 gr serek mascarpone
    4 łyżki mleko
    1 łyżeczka cukier waniliowy
    sok cytrynowy
    12 szt makaron kokardki
    1 szt burak czerwony
    1 szczypta kwasek cytrynowy

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaronowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron łamiemy i gotujemy według przepisu na opakowaniu
    po ugotowaniu przelewamy zimną wodą odsączamy
    Do garnka wlewamy wodę i dodajemy pokrojonego buraka
    zagotowujemy dodajemy szczyptę kwasku cytrynowego albo parę kropli soku
    cytrynowego wkładamy makaronowe kokardki gotujemy,można trochę dłużej
    zostawić je w wodzie aby nabrały koloru.

    Do miski wbijamy jajka dodajemy serek u mnie
    waniliowy,rodzynki,starte jabłko cynamon jeżeli lubimy słodkie to
    dodajemy trochę cukru mieszamy.Masę wlewamy do makaronu mieszamy.

    Foremki serduszka smarujemy olejem do foremek wkładamy
    wymieszany makaron ,układamy na blasze. Blachę wkładamy do nagrzanego
    piekarnika 175 st i pieczemy około 25 minut.

    Serek mascarpone przekładamy do miski dodajemy mleko
    ,cukier waniliowy i sok cytrynowy ubijamy mikserem.
    Makaronowe serduszka wyjmujemy z foremek jak lekko
    przestygną na każde serduszko dajemy porcję serka i dekorujemy kokardką
    można posypać płatkami czekoladowymi lub startą czekoladą.

    POLECAM!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować