Makaronowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron łamiemy i gotujemy według przepisu na opakowaniu
po ugotowaniu przelewamy zimną wodą odsączamy
Do garnka wlewamy wodę i dodajemy pokrojonego buraka
zagotowujemy dodajemy szczyptę kwasku cytrynowego albo parę kropli soku
cytrynowego wkładamy makaronowe kokardki gotujemy,można trochę dłużej
zostawić je w wodzie aby nabrały koloru.
Do miski wbijamy jajka dodajemy serek u mnie
waniliowy,rodzynki,starte jabłko cynamon jeżeli lubimy słodkie to
dodajemy trochę cukru mieszamy.Masę wlewamy do makaronu mieszamy.
Foremki serduszka smarujemy olejem do foremek wkładamy
wymieszany makaron ,układamy na blasze. Blachę wkładamy do nagrzanego
piekarnika 175 st i pieczemy około 25 minut.
Serek mascarpone przekładamy do miski dodajemy mleko
,cukier waniliowy i sok cytrynowy ubijamy mikserem.
Makaronowe serduszka wyjmujemy z foremek jak lekko
przestygną na każde serduszko dajemy porcję serka i dekorujemy kokardką
można posypać płatkami czekoladowymi lub startą czekoladą.
Komentarze